27 de desembre de 2015

Avui ha estat una reunio força entretinguda.

En Gerard salvadó ha portat un tractor a petita escala molt lograt, en verd i groc. Per les rodes del darrera ha fet servir uns neumátics Marklin de calibre mes gran que els Meccano sobre politjes d’una pozada Meccano.

15122701En Gerard va comprar una caixa de cartró amb peces Meccano sospitosament de color blanc. Despres de fer-ne el recompte es va trobar que tenia la caixa del Concorde completa. N’ha baixat el manual d’ Internet i ha fet el model. Es d’aquells que fa pena desmuntar, com es pot jutjar per la foto:

15122706

En Jordi Vallés ha fet una estructura telescópica accionada per un polipast, només pel plaer de veure funcionar el mecanisme:

15122707

En Sebastiá Atserias ha portat una pinça per un braç robótic, accionada per un petit motor recuperat d’un aparell electrónic. No ham pogut provar-lo per no disposar de piles, pero suposem que amb la reducció que porta (dos vis sens fi sobre pinyons mes la corretja del motor), la pinça pot fer una força apreciable, a oesar de lo petit que es el motor.

15122705

L’ Antoni Gual ha portat el segon model que ha presentat al concurs dels Spanners, una dresina ( o guineu) per al personal de servei ferroviari. Es una mica rústica, pero es pot fer dins els límits de la caixa numero 3 de 1955.

15122702

L’Antonio Ruiz ha portat el quad que ha fet replicant un model de les caixes Evolution, pero amb peces clásssiques.  Les suspensions utilitzen les ja classiques peces de plartic específiques, i els amortidors son de réplica. Es un model espectacular, amb unes bones rodes.

15122710

També ha portat un parell d’engranatges de 65 i 75 dents, procedents d’algun fabricant de répliques. El de 65 no dona relacions exactes amb cap pinyó conegut i cap dels dos es pot muntar amb un pinyó a distancia multiple de 1/2″ polzada, pel que el seu us pot ser bastant puntual.

15122708

La propera reunió es el 10 de gener, esperem que a tots els que ens seguiu els Reis d’Orient us portin molt de Meccano.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s