Qui Som?

Fanal640

A la Penya del Cargolet som un grup de gent que ens sentim units per la nostre afició al Meccano o jocs de construcció metálica similars. Ens vam inscriure al Registre d’Associacions com a Club Maccano de Catalunya, que queda mes important.

Trobem que el Meccano clàssic es molt mes que una joguina, es una eina per desenvolupar la creativitat, la habilitat manual i els coneixements i la intuició física i mecànica. En un temps on només cal baixar-se una app i prémer un botó per que ens portin menjar a casa a nosaltres ens agrada muntar coses, entendre com funcionen,  experimentar, discutir la jugada, fer models espaterrants i compartir els èxits i els fracassos amb altres entusiastes.

Hi som des del 1974, vam començar a organitzar exposicions el 1980 i ja n’hem fet 25, a mes de  participar a una dotzena d’esdeveniments d’altres entitats. Editem mes o menys regularment un butlletí en paper per als socis des del 1990. Hem tingut una pagina web feta a casa durant cinc anys, que vam haver de tancar per manca de temps i coneixements per defensar-la dels perills d’Internet. I per fi, portem aquest blog o dietari on, des del desembre del 2012,  hi anotem les novetats, qüestions tècniques i experiments que aporten els socis a les reunions quinzenals.

Tenim un àlbum amb  fotos de les darreres activitats pùbliques a la web “mestra” de la nostra afició a nivell internacional, NZMeccano. Revistes internacionals com Constructor Quarterly o la de la Runnymede Meccano Guild han publicat mitja dotzena de  models dels nostres socis. El nostre president actual ha estat guardonat el 2017 amb el Golden Spanner Award per la International Society of Meccanoman (ISM), el club dels clubs, en reconeixement a la seva llarga dedicació a la afició. Tenim bona relació amb  associacions germanes com  Asociación Cultural Española de Aficionados a los Meccanos ACEAM, o el Club des Amis du Meccano (CAM), de fet diversos socis de la Penya ho son d’alguna de les altres  entitats.

Com que el Meccano ha obert tard i malament les portes al mon de la informàtica, els nostres socis s’han hagut de buscar la vida des del començament. Durant la nostra història hem pogut veure models comanats per andròmines varies des dels Commodore 64 de fa 30 anys, passant per tota la gama de PC’s  fins el microcontrolador  Arduino Uno. En aquest aspecte tots n’estem aprenent i ens cal sang nova.

Ens reunim a les deu del mati del segon i quart diumenge de cada mes (excepte agost) a Barcelona, als locals del Casal  Joan Casanelles, al  Carrer del Concili de Trento, 35 baixos, 08018 Barcelona. Vegeu la pagina Properes reunions per confirmar si hi serem. Veniu-nos a veure!

Aquest blog vol ser un reflex de la part tècnica de les nostres reunions. Fullegeu-lo, ja hi ha 6 anys d’experiencies . Copieu-ne les idees, milloreu-les, envieu-nos comentaris. Esperem que us sigui útil i us fagi passar una bona estona.

I si us pica la cuca del Meccano i voleu compartir la afició, feu-vos socis de la Penya, la quota anual costa menys que una sola entrada a can Barça!

Ah, i la farola del Passeig de Gracia que encapçala aquest text la va fer el desaparegut Josep Bernal. No la hem desmuntat mai.

 

6 thoughts on “Qui Som?

  1. Bon dia, soc Josep M Anglès, creador del “museu de cal Pauet” a les Borges Blanques, dedicat a les joguines, escola, cinema, etc de la nostra infantessa…anys 50 i 60. Faig un programa quinzenal al magazine Ben Trobats de la Xarxa TV.
    El proper dijous dia 18 parlarem dels meccano amb l’actor Roger Pera.
    Cordialment, Josep M.

  2. Hello. I love the “MECCANO OIL WELL DERRICK AND DRILLING MACHINE” you build.. do you have parts/instructions available for that model?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s