13 de desembre de 2015

Aquest diumenge has estat prou productiu!

En Jordi Vallés ha portat un mecanisme per un banc de treball d’alçada ajustable. Un mecanisme de tisora dona poca estabilitat, el truc está en afegir-hi unes barres adicionals per tal de formar un parel·lelógram.

15121302

En Sebastiá Atserias ha portat el muntatge que ha fet per incorporar l’Arduino al seu braç robótic. Ha muntat en una placa de muntatge en blanc sobreposable a l’Arduino  els components necessaris per controlar un parell de motors de corrent continu. Tot montat sobre una placa mecano, llesta per incorporar al model. A la foto la placa inferior es l’Arduino i la superior la controladora de motors.

15121306

L’Antonio  Ruiz ens ha portat la seva excavadora de la caixa Evolution a la que va fent modificacions, sustituint peces de plastic d’un sol us per peces metal·liques tradicionals. I la veritat es que el model millora. A la foto destaca la nova pala que li ha fet, mes qdequada al tipus de màquina representada.

15121305

En Jordi Fabregat ens ha sorprés amb el seu impecable model d’avió de meccano dels anys 20-30, fet amb peces de l’época (granate i verd). Li ha afegi un motor Magic de corda per fer girar la hélice. Li ha calgut fer algunes acrobacies ja que a la cabina no hi sobra espai.

15121307

També ens ha portat una caixa meccano original anglesa del numero 6A dels anys 20, de fusta i molt ben conservada. Desgraciadament el seu propietari anterior  hi va afegir  mes separacions de les usuals que fan dificil de treure’n les peces.

També ha portat el joc de  8 canals per fer un cercle de gran diametre, una peça qnterior a la segona guerra mundial. La veritat es que costava bastant obtenir un cercle mes o menys regular combinant aquestes peces i sempre hi ha hagut fabricants de rèpliques que suministraven el cercle sencer.

15121311

L’Antoni Gual ha portat el model que vol presentar al concurs dels Spanners d’ enguany. Les regles exigeixen fer servir les peces d’una caixa numero 3 de 1955, mes una peça del numero 65 . El model es una diligencia de l’oest, amb suspensió de corretges i rodes de radis. Les rodes no formaven part de la caixa  nº 3i caldrá canviarles per rodes de xapa del numero 187 que si que en formaven part.

En resum, un dia on hem vist força coses! La propera reunió, la darrera daquest any, es el 27 de desembre.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s