26 de febrer de 2023

Avui han passat una colla de coses.

L’ Artur Vila ha portat unes biguetes de 49 forats de les que fabricava la Penya ja fa molts anys, fins que dissortadament es van perdre les matrius durant el proces del tancament del taller que ens les feia. Es feien tires de 4 forats d’ample, que despres es doblegaven en U o es dividien pel mig per fer-ne biguetes planes “standard”.

En Jordi Vallés ens ha portat el seu tambor programador, que mitjançant unes lleves mou el sis lliços d’un telar que está construint. El tambor es fet amb una barreja de peces Meccano, métriques i cargols i separadors de ferreteria. Esperem poder veure aviat en funcionament el teler.

En Vallés ens ha portat tambe uns alicates especials, en que les mordaces es mantenen paral·leles i no fan malbe la vora de les peces que agafen.

En Jordi Fabregat ens ha portat una peça única, un Electrical Outfit dels anys 20, que incloia el primer motor electric que va fabricar meccano al Regne Unit, una bateria de plom-ácid per la que calia anar a comprar acid sulfúric a cal adroguer, unes bobines amb el fil apart per bobinar-se-les un mateix, i tot tipus d’ailladors, ja que no contenia plaques aillants i calia montar-ho tot sobre les plaques metaliques corrents.

Es una peça unica, del temps en que moltes cases no tenien corrent i feien servir una petita bateria de plom per fer anar la radio, bateria que calia portar a les botigues de radio que tenien electricitat i feien negoci carregant-les. Meccano venia apart un “carregador” per als que tenien a casa corrent continuu a 120VCC…

En Fabregat ha portat també uns LED’s de color trobats a Internet que es poden muntar en els portalampares Meccano. Van a 4 volts i tenen protecció contra sobretensions.

La propera reunió es el 10 de març. Us hi esperem!

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s