25 d’abril del 2021

Això es el que els socis han aportat a la reunió d’avui.

L’Artur Vila ha portat un plat de rodaments. Aquesta peça num 167, anomenada geared roller bearing (GRB) en anglès, es va fabricar només durant els anys 30 i no venia a cap caixa si no que calia comprar-la a distribuïdors. Servia per fer diversos Supermodels, entre ells la famosa grua de blocs. Els anys 40 es va decidir suprimir-la i avui en dia s’en poden comprar rèpliques fetes a la Índia. El rodament de l’ Artur te els colors i acabats originals.

Tambè ha portat una reproducció molt acurada d’una manual del numero 10 de 1949, publicada els anys 90.

En Sebastià Atserias ha recopilat les fotos dels seus models, les ha acompanyat de textos explicatius i n’ha fet un dossier tan interesant com evocador. El nostre Meccano es intemporal però el control informàtic ha evolucionat prou des del Commodore 64!

En la part What’sapp:

En Jordi Fabregat ha publicat bones fotos dels seus avions de fira fets amb Plastic Meccano, en el que es pot veure que aquesta joguina ja permetia als mes petits de jugar amb engranatges de tot tipus.

L’ Antonio Ruiz ha publicat unes fotos del rodament que va presentar a la darrera reunió. Seguint els nostres consells l’ha modificat amb l’anell portador dels rodaments per la part interior, cosa que el fa molt mes net i atractiu.

I això ha estat tot. La propera reunió es el 9 de maig, ja fora de l’estat d’alarma i el confinament perimetral. No creiem que l’ Ajuntament obri el local on ens reuníem, però.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s