25 d’octubre del 2020

Be, aquesta torna a ser una reunió virtual a base de models del grup de Whatsapp. No sols l’ajuntament manté tancat el local on en reuniem, han tancat tambe el bar que feiem servir com a recanvi.

Aquest any està sortint prou malament, i es una llàstima perque el Meccano a Catalunya tenia molts aniversaris acabats en zero par celebrar!

Per començar, la Penya ha estat publicant el seu butlletí durant 30 anys, el primer te data de juny del 1990.

La primera exposició de Meccano de la Penya va ser fa 40 anys, el 29 de novembre de 1980. Van venir expositors de tota Espanya, que poc després van fundar ACEAM.

I l’anunci de Meccano mes antic que hem trobat a les hemeroteques digitals te data del 24 de novembre de 1920, i es va publicar a La Vanguardia. Son ja cent anys de Meccano a Espanya!

Era un bon any per fer un acte commemoratiu amb exposició inclosa, que hi farem…

I passant als models:

En Sebastià Atserias ens mostra l’avançament del seu model de la caixa del nº 10, el tractor amb pala. Ja nomes li queda fer la pala, els contrapesos i tot l’encordatge. Fins i tot ha restaurat un vell motor E15 de plaques laterals, per ser fidel al model!

En Jordi Fabregat está fent un dels Super- Models publicats els anys 30, la noria doble, amb Meccano de l’epoca. La base es veu prou robusta, i li caldrá fer 16 cistelles iguals.

L’ Antonio Ruiz está apostant pels models de pas mètric, de tipus Eitech, Iron Commander o Merkur , de fet barreja peces dels tres sistemes. Ens ha mostrat aquest camió, ja acabat.

Per altra banda está fent una maquina de dibuixar, per la que fa servir l’ acoblament de Schmidt que ens va ensenyar a la darrera reunió.

I per acabar ha combinat les orugues i el telecomandament de la caixa Steel World amb motors, engranatges i xassís Meccano, sembla que l’hibrid funciona prou be. Recordem que Steel World te pas de 8 mm i Meccano es de mitja polzada. Haurà calgut Araldit i algun forat nou, suposem.

L’ Antoni Gual, que ha acumulat molts suports d’ eix triangulars (als catàlegs l’anomenaven muñón) ha fet un model amb nomes aquestes peces, cargols i femelles. L’ha anomenat muñonosaure….

I aixó ha estat tot, suposem que la propera reunió será també virtual. Hi sortiran els models que fem fins al 8 de desembre. Cuideu-vos!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s