11 d’ octubre del 2020

Seguim reunint-nos al bar Golf de Concili de Trento per manca de que l’Ajuntament obri els seus locals socials.

L Artur Vila ens ha portat un Pocket Meccano encara per obrir. Va ser una idea de la casa els anys 70 per fer una caixa assequible. Es va  convocar un concurs a Meccano Magazine d’on es van treure models per al manual. La veritat es que cal molta imaginació per treure alguna cosa d’aquestes poques peces.

L’ Antonio Ruiz. ens ha portat un parell d’acoblaments de Schmidt que farà servir en una maquina de dibuixar. Aquest acoblament transmet el gir entre dos eixos paral·lels, pero  d’excentricitat variable Ens ha fet el clàssic amb peces originals, i una versió reduïda amb peces de reproducció.

Ha portat també un engranatge intern de 57 dents aprofitant el que portava la roda de cotxe de la època Nikko pero tallada per deixar nomes l’engranatge i enganxada a una roda de boixet..

Per Whatsapp ens ha fet arribar el model de camió del manual d’Eitech que esta fent.

També ens ha mostrat la seva modificació sobre el classic plat de rodament, amb uns corrons de petit diàmetre i una aranya de centratge sense cargols enganxada amb cola, per suprimir els cargols aue fregarien amb les plaques.

L’Antoni Gual ens ha portat un prototip de traccio davant de nomes 12 forats d’ample, el que permet fer models mes petits. Consta d’un diferencial de dos forats i mig d’ample i un parell d’acoblaments homocinètics inventats per en Pierre Montsllut del CAM, fets amb cadenes de brackets de doble angle. Tot aixó va complementat amb una suspensió MacPherson . Al prototip l’hi mancava ajustaments i acoblar-hi el motor.

I aixó ha estat tot, la propera reunió serà el 25 d’octubre, si abans no ens confinen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s