27 de setembre del 2020

Aquesta ha estat una altra reunió al bar de la cantonada. Sembla que el tancament dels locals de l’ajuntament no s’acaba…

En Sebastià Atserias ha portat el model que te parcialment construit, la excavadora del manual del numero 10. Fa servir el motor de plaques laterals que va portar a la reunió passada, ja netejat. Ens ha sorpres l’embragatge, molt rudimentari.

Tambe ens ha plantejat un problema amb dues peces Marklin la roda de 150 mm 10992 i la bigueta circular 11095. Al model de la grua flotant una de les peces fa de coixinet a l’altra, mentre que les seves no podien coincidir. Hem consultat els Märklinaires al grup de Facebook Meccano ‘Nuts’ i ha resultat que la seva bigueta circular deu ser una reproducció poc acurada.

Tambe hem pogut esbrinar amb que engrana l’engranatge postís de xapa del sistema Märklin. Van dissenyar el 1956 l’engranatge de plastic que molt mes tard Meccano va adoptar amb el nom de multi-usos (27f). Tambe serveix l’engranatge de llautó del plat de rodaments Meccano.

En Jordi Vallés ens ha portat unes tires corbades de petit diametre, que va fabricar MW Models els anys 80. Molt útils per als petits models.

En Jordi Fabregat está fent un model de galeria de tir que funciona ämb una fotocel·lula. Aqui en veiem una simulació en CAD.

L’ Antonio Ruiz ens ha passat aquesta foto d’ una furgoneta Volkswagen, que provè d’una caixa Eitech, però que ha acabat reunint peces de diferents sistemes.

Finalment l’Antoni Gual ens ha portat la seva versió de l’icosaedre al que algun Meccanero l’hi va posar cargols de punta i ara l’anomenen Covid-19. Calen 20 plaques i 30 cargols.

I aixó ha estat tot, la propera reunió es l’ onze d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s