23 de febrer del 2020

Avui hem tingut una colla de coses.

L’Artur Vila ha portat una interessantissima caixa  Märklin antiga. Es la caixa complementaria 101 de Transports dels anys 30. Es tracta de complementar una caixa de la serie principal amb elements de manutenció industrial: cadenes de transport, catúfols, etc. La caixa original s’ha perdut, i el manual es fotocopiat, pero tot i així hem pogut fer-nos una idea del seu us.

També ha portat una caixa Shucko mes moderna, amb les peces per fer un model de cotxe.  A pesar de distribuir-se  a Alemania, el producte es txec, fabricat per Merkur. El pas es mètric.

20022310

L’ Antonio Ruiz ha portat la seva adaptació al Meccano de les orugues, els motors i el radio- control d’ una caixa Steel World, el producte xines de pas de 8mm que ja vam veure a la reunió anterior. Ha hagut d’adaptar boixets Meccano als engranatges a base de torn i Araldit, i fer forats a les plaques Steel World per als eixos Meccano.

També ha portat  com a curiositat un micro-helicòpter en forma de bola sense cap tipus de radio-control que es manté a l’aire de forma mes o menys estacionaria, pujant quan detecta un obstacle i baixant quan toca el sostre. Nomes cal encendre l’ i desprès escarrassar-se per atrapar-lo.

En Sebastià Atserias ha portat de nou el seu braç robotic amb el que tenia problemes d’equilibrat, ja que el par que cal per moure´l superava el dels seus motors pas a pas.  Entre tots ham trobat una sol·lució amb una molla estratègicament situada.

L’ Antoni Gual ha portat el seu prototip de tracció frontal, amb un diferencial de nomes 32 mm d’ ample, tubs des silicona en lloc de semieixos i suspensió McPherson. Ara li caldrá trobar una manera de subjectar els tubs als eixos sense que llisquin.

20022301

I aixó ha estat tot, la propera reunió es el vuit de març.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s