23 de juny del 2019

Això es el que hem vist avui.

En Jordi Vallés ha acabat el seu motor de corda que fa servir la molla del recollidor de cable d’un aspirador. El motor ja disposa d’una clau per donar-li corda i un mecanisme de trinquet per mantenir-la.

L’ Antonio Ruiz ens ha recordat un truc que pot estalviar espai en certs mecanismes. Es tracta d’ extreure el boixet d’una roda catalina de plàstic i tornar-lo a muntar per la part de dintre. Cal suportar la roda en una peça cilíndrica i fer força sobre el boixet. Un cop extret el boixet el podrem muntar per l’altre costat, ajudant-nos amb un cargol de banc.

L’Artur Vila ha portat una caldera de vapor que venia Meccano als anys 70. Encara que li manca el cilindre i no pot funcionar, la resta es en prou bon estat pot utilitzar-se com a recanvi.

L’Antoni Gual ha portat una curiositat fora del Meccano, el llibre Vaciocero  autoeditat el 1954 pel tècnic tèxtil Carlos Luria. Com que la física quàntica sonava (i encara sona) forassenyada, aquest senyor va desarrollar la seva pròpia teoria. Els seus fills van enviar fa poc una carta a el Periódico queixant-se de que 60 anys després la comunitat científica encara no s’havia pronunciat sobre el tema. Malauradament el Sr. Luria va viure en un temps on no es feien tallers d’escriptura i el seu text es fa dificil de seguir…

19062302

La propera reunió  es el 14 de juliol.

 

 

Deixa un comentari