9 de setembre de 2018

Aixó es el que hem pogut veure en aquesta primera reunió desprès de les vacances.

El Constructor Quarterly ha publicat l’article d’ en Sebastiá Atserias sobre el model de l’entrenador d’astronautes que vareu poder veure funcionar a la darrera exposició.

18090904

I ja que parlem de l’entrenador d’astronautes, recordeu els contactes rotatius de deu circuïts procedents de la Xina que transmetien la corrent als motors a traves de les articulacions? Be, doncs l’Antonio Ruiz l’ha reproduït  amb Meccano  per   dos circuïts.

Una altra novetat que ens ha portat l’Antonio Ruiz es el primer fascicle de la sèrie que la editorial Hachette publica a França i a Anglaterra per construir la vella icona del Meccano: la grua posadora de blocs. L’ha pogut aconseguir a França, i aquest primer fascicle ve acompanyat de força paperassa.

Sembla ser que no trauran als quioscs mes que tres fascicles, el que vulgui acabar la grua s’haurà d’haver subscrit i rebrà els fascicles a casa.

La grua, encara que totalment metàl·lica, es un compromis amb el Meccano modern, per exemple

  • No hi ha biguetes de 49 forats, les peces mes llargues son de 25 forats, hi ha una colla d’empalmes que faran el model menys sòlid..
  • El motor únic, com en el model original,es un conjunt amb reductor com els que es poden comprar a la xina. Sembla robust a les fotos.
  • Els engranatges son de fundiciò lleugera amb boixet, ja no son de llautó mecanitzat. Probablement no durin gaire…
  • S’han fet alguns invents per simplificar el producte, vegeu la foto de l’angle de 2 x 2 forats doblegat per permetre el pas d’ una roda que normalment no hi cabria.
  • Evidentment no hi ha plat giratori, no sabem si faran servir els discs acanalats dels 70 o inventaran una peça nova.

 

Com que ja ningú recorda per que servía una grua posadora de blocs, la foto que acompanya el poster es d’unes grues de contenidors. En fi….

Curiosament el fascicle va acompanyat d’un llibret  d’activitats complementaries, que proposen uns models senzills, que requereixen del Meccano classic i no del Meccano modern. D’on podrá treure la gent meccano classic avui dia?

La propera reunió es el 23 de setembre. Us hi esperem!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s