12 de novembre de 2017

Avui ham tingut una cerimonia durant la reunió. El president de la Penya, en Raimon Ripoll ha rebut del Sr Adrian Williams el premi Golden Spanner Award, que otorga la International Society of Meccanomen en reconeixement a la contribució a la difusió del a nostra afició.

Per començar parlem del models:

En Pere Font ha fet  la “il·lusió optica” en que diversos anells giratoris inclinats suporten un cimbell, que al accionar la maneta de forma rápida, sembla que s’aguanti sol a l’aire, ja que els anells que el suporten deixen de veure’s amb nitidesa. Es un model dissenyat per el desaparegut Andreas Konkoly. No ens ha acabat de convencer la subjeccio dels anells uns amb altres, bastant débil.

En Ramon Miralles ha portat un tot terreny fet a partir d’una foto en un manual, amb bastant de collita propia.

17111204

En Sebastià Atserias ha portat la reproducció de la caldera de vapor Meccano dels anys 20 que va fer ja fa uns anys. La caldera es de pega , oero molt ben simulada. Un motor eléctric dins de la caldera fa girar l’eix de sortida.

17111203

L’Antonio Ruiz ha portat un hiperboloide fet amb Meccano, pel que li ha calgut curvar diverses peces de forma no lineal. Una feina d’artesania.

17111208

Tambe ha portat la tapa d’una mini-caixa de construcció metálica que es pot comprar a la cadena Tiger per només 1 €. El pas es métric i es fet a Xina, naturalment.

Ha portat tambe diverses peces compostes d’una part metálica i una de plástic enganxades amb Araldit, que li han estat utils en difernts construccions.

17111209

I per acabar ens ha portat mostres de com fer un angle recte amb la tira d’angle obtús 133b.

En Jordi Fabregat ha portat dos motors Meccano fabricats per Märklin, de la darrera época de Binns Road. Ambdos incorporen una reducció, El mes petit te una forma curiosa, i el gros te un eix de sortida per cada extrem, girant en sentit contrari.

17111222

L’ Antoni Gual ha portat el xassis d’un model de Citroën 2CV,  amb la suspensió de braços oscil·lants i la direcció de cremallera. A aquesta escala no es possible fer una transmisió a les rodes del davant amb peces Meccano, pero  ha rebut suggerencies per fer els paliers amb tub de silicona flexible. A veure que en sortirá..

17111202

Un cop vistos els models ham procedit a la cerimonia d’ entrega del Golden Spanner Award a en Raimon Ripoll . El Sr Williams ha tingut el detall de fer el seu discurs en català. Hem completat la cerimonia amb un aperitiu a un restaurant proper.

La propera reunió es el 26 de novembre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s