8 de gener de 2017

Aquesta primera reunió de l’any 2017 ens ha portat el seguent:

En Raimon Ripoll ens ha portat els models que ha fet aquest Nadal. Per una banda la Ducati Monster de Meccano.Te un parell de rodes (de plàstic) molt utils per qualsevol model de moto. Per altra banda, tot el model es basa en una peça única de plàstic d’un sol us que forma el xassís, totalment en contra de la filsofia Meccano. El model es un 80% plàstic, i queda molt bonic un cop acabat. Com es habitual en els darrers anys, el manual es fosc i empastat i es dificil de distingir els forats en el xassis negre.

17010805

També ens ha portat una caixa de la marca espanyola Juguettos, que permet construir un tot terreny. Es tracta d’un producte fet a Xina, amb un disseny bastant barroer. El manual es una sola fulla, impresa en ua mida bastant reduida, tant costa fer una doble fulla o un llibret de quatre fulls? L’espaiat entre forats es de 10mm, tal com es habitual en ela productes xinesos.

17010802

L’Artur Vila ha portat un plat de rodament original dels anys 30 per vendre. Es una “peça”, en realitat formada per varies desenes de components, que impressiona bastant. El seu cost es mes alt que el de qualsevol caixa actual de la gama Meccano, i te un únic us com a plat giratori d’un model de grua o excavadora a escala  gran.

17010809

L’Antonio Ruiz ens ha portat aquest detall d’un nus de la estructura de grua de blocs que está fent, mes realista que als nusos dels models de manual habituals.

17010811

Tambe na portat una reducció per a un motor MO que combina una roda catalina amb la reducció monobloc que ven Meccano com a accessori per al motor. La reducció resultant es de 83 a 1.

17010810

Per acabar ha portat un buggy motoritzat que ha fet a partir d’un model dels darrers manuals anglesos dels anys 70. Hi ha fet diverses modificacions, com utilitzar rodes mes modernes, i afegir-li motor.Ha hagut de  compensar la manca de diferencial aplicant la tracció a nomes una de les rodes del darrera, en cas contrari el model no girava a les corbes.

17010804

I aixó ha estat tot. La propera reunió es el 22 de gener. Us hi esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s