11 de desembre de 2016

Quan ha arribat en Pere Font amb un mocador de fer farcells del que sobresortien mecanismes estranys  ja hem vist que avui seria un dia especial.16121129

L’Antonio Ruiz ha portat una mostra de mètodes per mantenir dues tires en un angle de 90º. Es conegut de tots que el triangle rectangle anomenat “egipci” te costats enters de longitud 3, 4, i 5 pero no coneixíem el mètode de la tira en angle de 135º, que es mes compacta.

En Ramon Miralles duia un model de tractor agrìcola amb unes bones rodes i mecanisme de direcció.16121102

 

L’ Antoni Gual ha portat la seva ja coneguda locomotora americana 4-4-0 per preguntar com podia netejar la “pátina” que ha adquirit despres de tenir-la dos anys muntada. Sembla ser que el millor métoda es treure al pols amb un raspall de dents. El model está documentat en VirtualMec, un CAD gratuit per Meccano.

16121115

En Pere Font ha portat un bonic model d’atracció de fira, un pop. El model funcionava a la perfecció, pero posats a criticar hem trobat que les góndoles quedaven orientades en direccions  aleatories, en lloc de girar de forma coordinada. En Pere ha promès de pensar-hi.

L’ Artur Vila ha portat entre les seves habituals mercaderies una cadena Metaling, que no era mes que la cadena del Plastic Meccano que engranava amb rodes de pléstic dotades de boixets de llautó.

16121105

En Fernando Mendieta ens ha portat un bonic model de moto Harley Davidson que ve en una de les caixes d’ Eitech, una marca alemanya que es pot trobar a diverses botigues de Barcelona. Eitech es de pas métric, incompatible amb Meccano i les peces son tores cromades, no pintades.

16121121

En Jordi Vallés ha portat una col·lecció de models dels mecanismes de funció logica ( I, O, O exclusiu…) que componien l’ordinador mecànic Z1 que l’alemany Konrad Zuse va fer els anys 30. Les tires verticals introdueixen les dades, 1 es amunt oi 0 es avall.. Un cop introduïdes les dades empenyem endins la tira de la dreta, aixó fa que la tire que surt per la esquerra ens doni el resultat. 1 es enfora, 0 es endins. Li ha calgut a en jordi fer peces amb formes especials amb l’ajut d’una serra de joier. Cada mecanisme dona un resultat d’ un bit,  penseu que el Z1 estava format per centenars d’aquests mecanismes. El Er Zuse va veure que per aquest camí no arribaria molt lluny i el seu seguent ordinador  va ser mes clàssic, funcionava amb relés.

En Jordi Fabregat ha portat una colla de peces de col·leccionista. El mes espectacular ha sigut una caixa d’experiments amb la electricitat Electrical outfit dels anys 20, quan a moltes cases encara no hi havia electricitat. Els experiments calia fer-los combinant els equips de la caixa amb Meccano, i en combinació amb una bateria de cotxe o unes piles que es feia un mateix. Al fullejar el manual ens ha cridat la atenció el Shocking Coil, que es una bobina d’inducció que al agafar-la sotmet a la victima a una  descarrega eléctrica. Que divertit!

Tambe ha portat una  selecció de peces poc comuns, com les del teler, o les peces ferroviaries, de quant les maquetes de tren eren a una escala prou gran com per poder-les complementar amb models Meccano.

I aix´ha estat tot. La propera reunió es el 8 de gener, ja que ens saltarem la del dia de St Esteve. Us desitgem que tingueu unes Bones Festes i que els Reis us portin força Meccano!

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s