27 de novembre de 2016

Aixó es el que ens ha portat la reunió d’avui

En Jordi Vallés ha portat un mecanisme per al control del desfasament entre dos eixos. Dos indicadors giren a la mateixa velocitat moguts per una maneta. Movent una palanca a la part posterior es pot fer que ambdos indicadors marquin la mateixa direcció o que un vagi avançat respecte a l’altre, sense parar el moviment. Ja haviem vist el mecanisme aplicat als seus experiments amb maquines de dibuixar.

16112701

L’Artur Vila ha portat entre d’ altres coses unes rodes de 2 polzades del num 20a amb neumatics de goma. Els neumatics porten el gravat MECCANO PIRELLI MANRESA, ja que Poch, que fabricava el Meccano per Espanya, subcontractava a Pirelli els neumátics.

16112704

L’Antonio Ruiz ha portat un ganxo de grua de molt bona aparença, les politjes son de plastic perque no hi ha politjes metaliques de polzada i mitja sense boixet.

16112702

Com a curiositat ens ha ensenyat un coixinet radial “impossible” de fer amb peces normals degut a que les dimensions no quadrarien. El seu truc es que la politja central es Marklin, que te unes  dimensions lleugerement diferents.

16112703

Tambe ha portat un petit avió biplà molt detallat. El model está dotat d’un micro-motor i una  hèlix que genera prou impuls per fer-lo “volar” en cercles a l’extrem d’una perxa articulada sobre una base. Es clar que cal un un bon contrapés a l’altra extrem de la perxa, el Meccano no es lleuger com la fusta de balsa…

16112705

La propera reunió es el 11 de desembre.

 

coixinet impossible

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s