9 d’ octubre de 2016

Avui hem vist força coses.

D’entrada hem rebut un benefactor desconegut que ens ha portat un meccano vell perque en féssim el que volguessim. Cadascú ha agafat el que li calia, hem recordat aquella taula plena de ferralla que acavavem remenant al final de les reunions, quan ens reuniem a la ludoteca.16100907

En Ramon Miralles ens ha portat un tractor d’una caixa Tronico alemanya. Aquest es un sistema actual, molt dirigit a models de maquinaria agrícola, i que es veu en algunes botigues de joguines d’aquí. Te dues particularitats, els forat son quadrats i te models a diferents escales, amb rodes i accessoris adaptades a cada escala. En Miralles li ha fet al tractor un remolc amb Meccano a la mateixa escala.

16100901

Entre les peces que l’ Artur Vila ha portat hi havia el clàssic cercle fet amb plaques de sector del numero 54. Aquesta peça, que sortia poc als models pero era a moltes caixes, va tenir dos versions, la antiga tenia vuit forats de llarg, després, de cop, va passar a tenir nou forat. Amb 24 peces es podia fer una pista circular.

16100904

En Jordi Vallés ha portat una caixa del numero C2 dels anys 90, es tracta d’una caixa suplementaria que permetia afegir peces a un numero 2 per fer-ne un 3. Curiosament la caixa te un porta-piles pero no un motor, que suposem que anava amb la caixa del 2.

16100905

En Jordi Fabregat ha portat un model curiós, un motor de corda numero 1 que feia girar un motor Powerdrive que treballava com a dinamo i encenia una bombeta. Encara que calia tenir poca llum per veure brillar la bombeta, el model era prou demostració de la reversibilitat dels motors elèctrics. Afluixant la bombeta , sense càrrega, el dispositiu s’embalava.

16100903

En Fabregat ha portat també dues peces històriques, dues caixes d’ experiments Elektron, fabricades per Meccano als anys 30, quan s’esforçava a posar a l’abast dels infants les técniques del dia.

La caixa numero 1  era per experiments electrostàtics, amb les seves tipiques varetes de vidre, gamussa per fregar-les, fulls de paper d’alumini per fer un electroscopi,  i una brúixola.

16100910

La caixa numero 2 era per experiments amb circuits eléctrics, amb bobines, imants, rotors,  contactesuna campana per fer un timbre  i unes ampolletes, electrodes i ácid per fer-se les propies bateries.

16100906

Un dia entretingut! La propera reunió es el  23 d’octubre.

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s