11 de setembre de 2016

En aquesta reunió després de les vacances hem pogut veure el seguent:

En Pere Font ens ha portat una interessant demostració del mecanisme regulador de les locomotores a vapor, el sistema de Waltschaert. El mecanisme dona tot el vapor que admet el cilindre a la arrencada, pero en limita la quantitat quan la locomotora ja corre a la velocitat  que se li demana desde la roda d’ajustament que es veu a l’extrem superior dret. Es prou interessant de veure funcionar!

16091103

També ens ha portat un tot terreny de radiocontrol de la era Nikko. Aquesta empresa japonesa especialitzada en cotxes de radiocontrol va ser la propietaria de Meccano durant la década del 2000.La seva aportació va ser la base de radio-control sobre la que amb Meccano es podia muntar una carrosseria. Haguès estat mes interessant si el bloc de radiocontrol s’hagués dividit en peces utilitzables de forma independent.

16091111

16091107

En Jordi Vallés ens ha portat un móbil accionat a maneta, bonic de veure, al que no se li coneix cap aplicació. N’hi ha un video aqui..

16091113

En Ramon Miralles ens ha portat un tot terreny d’una caixa actual. Al model nomes li hem vist d’ aprofitable eles rodes, molt boniques, pero per la resta, els cotxes de manuals antics que fa darrerament en Ramon son molt mes interessants. A par  de la estética, está mal dissenyat, alguns cargols son massa curts pr la seva funció i s’afluixen de seguida.

16091112

En Jordi Fabregat ha portat un Formula I fet amb Plastic Meccano, el Meccano per infants petits dels 70. Molt bonic i sólid.

16091106

 

També ens ha portat un manual anglés de 1926, en el que els models son dibuixats i no fotografiats. Els models tenen un numero i son barrejats els de les diferents caixes. Els manuals amb models separats per caixes van venir després.

També ens ha portat una clau per femelles flexible, que pot ser molt util en models complicats.

16091104

I aixó ha estat tot, la propera ese el dia 25 de setembre.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s