26 de juny del 2016

Avui hem tingut prous coses interessants

En Jordi Vallés ens ha portat el seu generador de codi de Gray, un comptador que compta en binari, pero no en la representació tradicional de poténcies de 2. En aquest codi nomes canvia un bit en el pas d’un valor al seguent, de manera que es redueixen errors en la transmissió de dades.
El dispositiu d’en Vallés por comptar fins el 255,  incrementa una unitat cada cop que es prem un polsador. Una planca aixecada per la seva lleva representa un 1 i baixada representa un 0.  De moment en Vallés no ha trobat una aplicació mecánica al codi de Gray.

1606260316062601

En Jordi Fabregat ens ha portat un dels seus models fets amb Meccano granate i verd de finals dels anys 20. Es una grua sobre carrils d’un manual antic, que feta amb peces d’época queda molt aparent.

1606260616062604
També ens ha portat un parell de dinamómetres  del Hornby System of Mechanical Demonstration, un “Meccano per la escola” de la década de 1910 que no va tenir éxit. Els pesos que tensen els frens de la grua provenen també d’aquest sistema.

16062607

En Fabregat també ens ha anunciat que al proper número del Constructor Quarterly hi haurá un article seu on s’hi descriu un el rellotge fet amb peces niquelades que  vam poder veure el passat mes d’octubre .

I aixó ha estat tot, la propera reunió es el 10 de juliol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s