24 d’abril de 2016

A la reunió d’avui hi han hagut moltes coses interessants!

En Ramon Miralles ens ha portat un model de la famosa locomotora Rocket de George Stephenson, que va superar totes les de la seva època en una famosa prova el 1829. El model te detalls com els tirants i els ornaments de la xemeneia que el fan molt real.

16042402

L’Antonio Ruiz ha portat una peça que ja coneixiem, el rodament gra amb boles de plàstic de les que venen amb el detergent. Ha aconseguit que rodi correctament posant una politja de diàmetre adequat dins el rodament per centrar les boles, que sembla que anteriorment quedaven falcades una amb l’altra a causa del joc excessiu. La politja que ha donat el diàmetre correcte es una de Meccano Plastic dels 70…

16042413

En Jordi Vallés ha portat un mecanisme hexagonal de moviment discontinu. Al girar la maneta una forquilla pren un dels pius de la roda hexagonal i la fa avançar un sisè de volta. Interessant però encara sense aplicació pràctica.

16042404

L’Artur Vila ha portat una caixa Merkur 340, que ha canviat ràpidament de mans. El sistema Merkur es mètric (separació d’ 1cm)  i es fabrica  a  Brno, Txèquia des de la dècada de 1920.   Els forats tenen 3,8 mm de diàmetre, això els fa incompatibles amb les varilles Meccano, encara que els cargols hi entren. Els engranatges son de pas molt petit i de plástic, per tant, delicats. La caixa 340, que ja no es fabrica, es veu molt completa, amb quatre safates de peces. Merkur te dos distribuidors a Espanya a Valladolid i a Madrid.

1604241116042412

També ens ha portat una caixa petita de la casa Schuco alemanya. El curiós es que a la etiqueta deia que estava fabricada per Merkur. Sembla ser que Schuco es dedica mes aviat a les miniatures de vehicles.

16042408

I aixo ha estat tot. Fins la propera, que será el  vuit de maig.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s