8 de novembre del 2015

Aixo es le que ens ha aprtat la reunio del dia 8

En Ramon Miralles ens ha sorpres amb un model de Jeep de la seva collita, basat en fotos. Cal dir que es un model mol ben acabat i que lluiria a la tapa d’una caixa de Meccano.

15110803

L’ Artur Vila ens ha portat un dels albums de fotos on enmagatzema els records de les exposicions la Penya. En vam fotografiar una pagina de 1982, on hi surt una enorme noria obra d’ en Raimon Ripoll.

15110801

En Sebastia Atserias ens ha portat un motor d’origen xines que ha pogut comprar a traves d’Internet, te reducció a 150rpm  i costa menys de 20 euros.

15110804

Tambe ha trobat a Internet un potenciometre amb eix de 4 mm (normalement son de 6mm) Aixó el fa compatible amb els boixets de Meccano. Aqui el veiem muntat en una peça de 3 forats.

15110808

L’Antonio Ruiz  s’ha comprat una caixa de la serie Evolution,  la pala excavadora. En podeu veure el model acabat i el grafisme de la caixa. El model es molt interessant, te fins i tot un cilindre hidraulic simulat amb una nova peça que conté un vis-sin fi de plastic.

15110811 15110802

El model te una pala (la de color negre a la foto) que no correspon al tipus d’excavadora. L’ Antonio n’está fent una pel seu compte, mes semblant a la realitat.

15110805

També ha volgut provar de reproduir el “cilindre hidráulic” del model  amb peces mes clássiques, aquest n’es el resultat. Li ha calgut fer una peça especial roscada per dins, per el que no es pot dir que el resultat sigui molt ortodox.

15110806

Tambe ha portat dues variants del diferncial reforçat que va portar fa unes quantes reunions. llavors els engranatges eran pinyons i rodes catalines. En aquesta versió ha fet seervir engranatges cónics. El de la esquerra está fet amb engranatges meccano. El de la dreta fa servir engranatges de nylond de Metaling, modificats per fer-los mes compactes.

15110809

I aixó ha estat tot. La propera reunió es el 22 de novembre, a la hora de sempre, al lloc de sempre. Fins aviat!

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s