27 de setembre del 2015

Aixó es el que ens han portat avui els socis:

En Ramon Miralles ha fet un camió, com sempre inspirant-se en manuals antics pero quest cop aportant-hi solucions propies, com la direcció amb acoblament universal. La experimentació es el camí que cal seguir!

150927_02

En Jordi Vallés ens ha portat un cabdellador de llana. El cabdell es fa sobre un fus cónic, una forma no gaire facil d’aconseguir amb Meccano. Calen quatre cabdells per la “Catalan Knitting Machine” !

150927_01

En Sebastiá Atserias ha portat un braç telescopic que está perfeccionant,  amb la idea de fer un braç robótic controlat per Arduino. Estem segurs de que ens sorprendrà!

150927_06

Ha portat també un motoret molt interessant amb una reducció prou important perque l’eix de sortida giri a 37 rpm a 12VCC. L’eix de sortida i la placa de muntatge son de mides Meccano. El distribuidor es Meccparts, que es a Nova Zelanda (aneu en compte amb els ports!).

150927_08

L’ Antonio Ruiz ens ha posat la música de la Guerra de las Galaxias per presentar-nos el seu últim model, un caminador molt lograt que ha donat unes quantes voltes per la taula. Per reduir pes ha fet servir una bateria de liti plana de 3,5 Volts muntada sobre el motor, que no tenia problema per moure la colla d’articulacions que te el model. Observeu també els 4 peus negres de la part superior i la maneta de la part posterior, pensats per poder posar el model de cap per avall i ajustar-lo! El mecanisme de les potes prové  de la pagina de Laurent  Chaté que el va treure d’un antic Meccanoman Newsmag.

150927_04150927_05

Tambe ens ha portat un engranatge misteriós, amb boixet Meccano i amb pas quasi igual al dels engranatges Meccano. No l’hem sabut identificar, si algú sap qui l’ha pogut fabricar, deixeu-nos un comentari.

150927_03

Aixó ha estat tot per avui, la propera reunió es l’ 11 d’octubre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s