22 de Març de 2015

Avui hem coincidit tots en portar poca cosa, aixó es el que hem pogut veure.

L’Artur Vila ha portat de nou la caixa numero 17 Supermodelos de Metaling, que avui ha canviat de mans. Ja la vam fotografiar a la reunió anterior. Avui en mostrem un dels dos fulls d’enganxines iguals que porta i la pàgina del manual que correspon al final del nuntatge del tanc, potser el model estrella de la caixa.

150322_01

En Vila també ha portat la anella de 71/2″ i el disc de 6″ numeros 145 i 146, que també ha canviat de mans.

150322_04

L’ Antonio Ruiz ens ha portat una politja de gorja profonda que ha fet especialment per la seva grua. Per fer-la ha separat els dues parts d’ una politja de 1 1/2″ i les ha enganxades a banda i banda d’una politja d 1″.

150322_05

En Sebastiá ens ha portat un motor pas a pas per veure si el podiem orientar sobre el seu consum. Un motor pas a pas es controla per impulsions eléctriques i gira una angle determinat a cada pols. El d’en Sebastiá gira 7,5º per pols, i n’hi ha que giren mensys d’1º. Amb aquests motors no cal fer servir un potenciómetre o encoder per saber la seva posició ja que aquesta ve donada per la posició inicial i el nombre de polsos que li enviem. Cal una placa controladora adequada per manar-los.

150322_03

En Sebastiá ens ha portat també una selecció de diferents ganxos de grua, per que poguéssim veure la gran varietat amb que Meccano els ha fabricat al llarg dels anys. A la col·lecció hi manca el ganxo “científic” de 1908, bastant difícil de trobar .

150322_02

I aixó ha estat tot,  la propera reunió es el 12 d’abril. Us hi esperem!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s