25 de gener de 2015

Avui els socis assistents portaven pocs models pero moltes ganes de xerrar…

L’Antonio Ruiz ha portat unes peces de la marca alemaya Stabil que te desde fa 60 anys, el niquelat encara está com si fos nou. Es nota que la qualitat era millor que la del Meccano. També hi ha peces de formes interessants, que Meccano no va fer mai.

150125_04

També ens ha portat un parell de peces poc corrents, l’eix acanalat i els cargols pe a boixet que van amb aquest.. Es una idea semblant a la de l’actual eix triangular, pero que permet mes llibertat, la mateixa roda pot quedar fixa, lliscar al llarg de l’eix o girar boja, depen de com es munti. Amb l’eix triangular cal una roda diferent per cadascun dels casss.

150125_07

En Jordi Vallés ha portat una prova per una maquina de teixir que simplifica el moviment de les agulles: les 4 agulles pugen i baixen alhora i es un mecanisme a la part de dalt el que aconsegueix el teixit. Es tracta d’una patent d’una empresa catalana. En Jordi te fet de moment només el conjunt de les agulles, que li ha quedat prou compacte.

150125_05

També ens ha portat una petita demostració de com es muntaven els catúfols Meccano (una peça de col.leccionista) sobre la cadana, fent servir passadors de paperería.

150125_01

En Pere Font ha fet l’elefant que surt al manual de la caixa de 50 models, l’ha pogut ajustar facilment i funciona correctament. Es una joguina molt entretinguda de veure caminar, i iins i tot remena el cul. Criticant el model, te un parell d’eixos que no fan res , nomes giren per fer bonic. També es podria criticar el fet de portar les piles a la part mes alta i el motor a baix, si estés fet al revés el centre de gravatat baixaría.

150125_08Aixó ha estat tot, la propera reunió es el 8 de febrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s