27 de juliol de 2014

Aquestes son les novetats que hem pogut veure avui:

En Gerard Salvado s’ha comprat la caixa del Camió Grua de la serie Evolution, i n’ha fet e l model. Ens l’ha portat i hem pogut jugar amb ell. El model no va motoritzat i ens ha sorpres per la quantitat de moviments que permet, la grua gira, bascula, s’exten i el cable puja i baixa. Te direcció i es poden baxar potes per la estabilització. En total 7 moviments que es poden fer mitjançant petits botons amb tres braços que sustitueixen les antigues manetes. Al girar poc a poc, ja que es tot manual, els eixos triangulars no fan soroll. Ens ha semblat un model interessant amb una colla de peces prou útils, fins i tot, una de llautó, creiem que aquest material havia desaparegut de la gama Meccano. Com sempre, hi ha mitja dotzena de peces que s’han fet nomes per aquest model i que probablement no trobarem enlloc mes.

 

140727_02

En Gerard ha començat a reproduir el camio grua en meccano classic, a escala mes grossa. Ha trobat el problema de reproduir el cilindre hidraulic que aixeeca la pluma de la grua. l’ Antonio Ruiz li ha suggerit una solució i n’ha fet un croquis.

140727_07

 

140727_06

L’Antonio ens ha portat una peça “inventada”, a partir d’una cantonera petita i un boixet recuperat d’una roda de plástic vella. Cal fer mes gran un dels forats de la peça, pasar-hi el boixet i fixar-lo amb un cop de punxó.   Es poden fer tot tipus de peces útils combinant boixets amb altres peces, fins i tot es poden comprar al mercat boixets preparats amb aquesta finalitat.

140727_10

 

En Jordi Vallés ha fet un mecanisme de moviment discontinu de presa constant que ha trobat en un Meccano Magazine antic. El motor gira de forma continua pero l’eix de sortida avança a salts, mentre que totes els enganatges que intervenen están continuament engranats. El truc es que l’eix d’entrada fa girar una excentrica que te un engranatge fix a la punta.

 

140727_05

En Sebastiá Atserias ens ha portat un parell de motors interessants, ambdos fabricats per Marx a Alemania, un fabricant desgraciadament desaparegut. Per una banda la versió Metaling del motor Powerdrive de 6 reduccions. El Motor Meccano  es fabricava amb una carcassa específica per mMeccano. La versió Metaling es el model standard de Marx amb una etiqueta adhesiva i un separador negre que cal muntar sota la base a la base per tal de posar l’eix de sortida a la alçada correcta.

140727_04

Tambe ens ha portat el motor francés dels anys 80, el precursor de l’actual MO. Era un motor sense reducció  amb una carcassa de plástic bastant aparatosa per lo petit que era el motor.

140727_09

I aixó ha estat tot a la ultima reunió abans de la pausa estiuenca. Ens tornarem a veure el 14 de setembre. Que tingueu unes bones vacances!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s