22 de juny de 2014

Aquestes han estat les novetats de la reunió d’avui

En Ramon Miralles ha portat un model de tricicle de repartiment, amb la caixa al darrera, inspirat en un model de manual.

220608_01

En Sebastiá Atserias ha portat la seva reproducció de caldera de vapor Meccano de 1928. El model reprodueix amb fidelitat els detalls d’aquell interessant producte, pero sense els inconvenients: está moguda per un motor eléctric Tamiya situat verticalment dins la “caldera”. Hi es tot, el manómetre, el diposit d’alcohol, el cil·lindre oscil·lant. Aquest model va ser publicat a la revista Constructor Quarterly ja fa uns anys. En Sebastiá li ha fet una caixa de fusta prou elegant, per que te la intenció de vendre-la.

220608_07220608_10

En Jordi Vallés es va proposar d’entendre la descripció del sequenciador mecánic dissenyat per John Nuttall i publicat en l’ultim número del Constructor Quarterly. Com que la cosa no li quedava prou clara, va construir el seu propi sequenciador. La aplicacio del dispositiu es el de fer anar una noria, en aquestes atraccions despres de donar varies voltes seguides, la roda ha de fer una volta fent parades regulars de manera que el públic pugui pujar i baixar de les góndoles. El dispositiu fa aquesta funció automáticament, sense aturar el motor eléctric, mitjançant un comptador mecánic que manté un embragatge connectat per fer girar la roda, i el fa lliscar per les parades. En Jordi ens va portar el mecanisme que movia una roda amb números que representava la noria. Ens vam trencar una bona estona el cap per  trobar-ne l’entrellat, es un dispositiu molt ben pensat. Ens va explicar que hi ha una peça clau, es una bigueta plana que cal corbar de forma que formi un arc de cercle bastant exacte.

220608_02220608_03

Despres de la reunio, alguns de nosaltres vam anar a la Makers Faire que es celebrava a la part baixa del carrer Bailén.  Vam veure una colla de  impresores 3 D i robots. Ens va agradar molt la formiga gegant teledirigida que s’hi exhibia, per la seva senzillesa. Com que estava moguda nomes per dos motors, i no portava microprocessadors creiem que estaría a l’abast de molts modelistes  Meccano.

220608_14

 

Aixó va ser tot, la propera reunió serà el tretze de juliol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s