25 de maig de 2014

L’amic Miralles ens ha fet un parell de maquines de foradar dels manuals antics. Per una banda una  taladradora de taller, per l’altre un taladre manual dels que no portaven motor, ni tenien percussió..

140525_01140525_02

En Jordi Vallés ha portat també una tolva que ha de formar part d’una posadora de dóminos de gran capacitat. Ha  fet servir tires de doble angle per fer una tolva que no te cap cargol que sobresurti. La canal era una de  les biduete en U que fa anys havia fabricat ‘Ortega.

140525_07

 

En Jordi  ha portat unes quantes tires de doble angle, d’epoques diferents, que cabien una dins l¡’altra.  Si es vol que els models vagin fins cal seleccionar les peces i agruparles per époques, ja que les mides poden variar…

 

140525_04

L’Antonio Ruiz ens ha portat una nova versió del mecanisme de propulsio i direcció  de doble diferencial per  un vehicle amb orugues. Es el que es coneix com a Transmissio Gleasmann. fa servir dos motors, un motor  principal de tracció que mou les cadenes a través d’un diferencial per banda. Un altre motor, mes petit fa  girar les gabies dels diferencials en sentit contrari , de manera que a una cadaena el miviment dels dos motors es suma, mentra que a al’altra es resta. El mecanisme formará part d’un proper model de tanc, encara que probablement calgui canviar el motor de tracció per un de mes potent.

Per cert, els connectors eléctrics de colors els fan servir els aficionats als trens eléctrics i les venen en bossetes de 10  per exemple, a Palau. Tenen un cargol de pressió que evita haver-hide soldar el cable.

 

140525_06140525_05

En Jordi Fabregat te una bona colecció de de meccano dels anys 30 heretada del su oncle, gran aficionat. Avui ens ha portat una maquina de vapor Meccano dels anys 30. La caldera es vertical, de llautó amb unt tub de fums per l’interior. El combustible era alcohol en forma liquida que calia posar en un petit dipósit. El manual encara porta el segell d’un col.legi anglés, probablement es van vendre l’andrómina per massa perillosa…Les calderes mes modernes fan servir el combustible en pastilles o una resistencia eléctrica.

140525_10

140525_12

Aixó ha estat tot, la propera reunió es el vuit de Juny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s