9 de març de 2014

Avui, dia de Junta, ha estat un bon dia en quant a models i objectes relacionats amb la nostra afició.

L’ Enric olivella ens segueix mostrant  la seva interessant col.lecció de motors de corda. Avui ens ha portat un motor Stabil alemany dels anys 30, amb la seva caixa i el seu curiós manual.Podeu baixar-ne el manual a la nostra web, per que l’Enric ens ha proporcionat els escanejats. Aqui teniu l’article que  Giders and Gears fa del sistma Stabil.

140309_31

En Gerard Salvadó ha portat un magnific model de manual antic, un camió amb “volquet” (hauriem de dir de trabuc, pero qui ens entendría?) . Es d’aquells models entranyables per lo esquemátics, d’una época en que Meccano no portava plaques flexibles. Molt interessant el sistema de bolcatge de la caixa.

140309_61

En Xavier Relea ens ha postat una peca misteriosa que li ha sortit en un lot de meccano. Un cilindre cromat, gruixut, que tenia dos forats amb la distancia correcta. No li ham sabut trobar un origen. Algú coneix aquesta peça?

140309_131

En Raimon Ripoll ha portat un joc d’eines per muntar boixets en peces, tenia tota la cara d’haver passat de pares a fills a la seva família. Els boixets per rodes tenen un llavi amb un interior cónic, que amb un cop d’un punxó adequat, s’obre i la peça queda agafada.

140309_121

L’Artur Vila ha portat el seu mostrari habitual, un dels objectes eren uns planells per uns models a escala gran, preparats pel Sr De Andrés, que va ser soci D’ACEAM. Es tratava d’un avio militar Mirage i d’una Kawasaki 1000 de quasi un metre de llarg. Ens hem preguntat, en cas de der la moto, on es podríen trobar uns pneumátics a mida. Podeu veure el model original a la web de ACEAM.

140309_101

140309_91

Un altre objecte poc habitual es el corró per al Supermodel espanyol de rotativa. Era un model que es podia carregar amb una pila de petits fulls de paper,  que eren impresos mitjançant un tampó de goma i després plegats per la mitad com un petit diari. Calia un corró d’una mida mes gran que l’habitual del teler. Es poden descarregar les instruccions aquí

140309001

L’Antonio Ruiz ha portat un suport per encolar peces petites, fet amb Meccano i unes pinces de cocodril per electrónica. Sembla una eina prou pràctica.

140309_81

En Jordi Vallés ens ha portart un dels seus dispositius curiosos,  en el que un piu descrivia  una corba  astroide de quatre puntes. Podría formar part d’una màquina de dibuixar.

140309_11

L’Antoni Gual ha tornat a portar la seva locomotora 4-4-0 americana, que ja sembla acabada. Li ha afegit un tender amb el seu dipósit d’aigua i ha pintat la defensa frontal (l’ aparta-vaques) de vermell.

140309_21

La propera reunió es el 23 de Març.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s