12 de gener de 2014

Aquesta reunió ha estat mes de retrobament despres de alguns problemes de salut i de les festes que per parlar de temes técnics…

L’Antonio Ruiz ha portat un parell de proves de xemeneies amb recollidor d’espurnes  per locomotores a vapor americanes. Es dificil simular la forma d’aquestes xemeneies a aquesta escala.

L’Artur Vila ha portat diferent material en venta. El mes vistós ha estat una caixa de meccano espanyola nº 1 de 1958-1962. En aquell temps el meccano espanyol anava totalment desfassat respecte a la resta del mon. No tenia pneumátics ni plaques flexibles, i les plaques de sector eren curtes, de vuit forats. Igual que el meccano anglés de 1928!

140112_04 140112_03

L’Antoni Gual ha portat el model d’helicopter de la serie Evolution que l’hi han “portat els Reis”. El model estava inacabat i n’ hem pogut veure les novetats: les noves tires d’acer estretes amb forats cada quart de polzada, el nou motor amb reducció incorporada, els portapiles tubulars i les noves peces per les pales de rotor.
L’Antoni ha fet alguns canvis respecte al manual. Ha adaptat un portapiles “classic” que cap dins el fuselatge, enlloc dels nous tubulars que no caben dins i han de  simular flotadors. També ha posat un acoblament de varilles dels de  plastic transparent 213 a la sortida del motor perque aquest tingui algun tipus d’embragatge i no es trenquin els engranatges si algú fa correr l´helicópter amb la ma. I finalment no ha seguit el manual i ha construit el fuselatge separat de la base, molt mes cómode que el métode del manual.

140112_01 140112_02

Aixó ha estat tot. Esperem que a la propera reunió els assistents hagin retrobat el seu ritme i poguem veure mes coses noves..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s