8 de desembre de 2013

Avui fa un any que vam començar aquest blog. No tenim gaires noticies dels que ens llegeixen, ens agradaría saber si el nostre esforç es útil….feu algun comentari!

L’ Antonio Ruiz ens ha portat una palanca de comanament amb mecanisme de blocatge. Per tal de passa-la d’ una posició a l’altre cal aixecar una palanca de seguretat . La roda dentada marca les posicions en que es pot fixar la palanca. Molt util per accionaments en máquines.

131208_06

La grua de blocs de l’Antonio va progressant. Ens ha portat com a exemple un dels topalls que pensa muntar al final de la vía.

131208_02

També ens ha portat un exemple de muntatge de un catúfol sobre una oruga Meccano. Com que la oruga es de plástic i el catúfol d’ aleació, li ha calgut fer servir una cola al cianocrilat. Cal llimar la cadena per deixdar-la llisa.

131208_03

En Vallés segueix amb els mecanismes per la seva maquina de dibuixar de disseny variable. En aquest cas ha portat un mecanisme que modifica a cada volta la excentricitat de una maneta. A cada volta de la maneta la creu de l’extrem del cargol topa amb una varilla que el fa donar un quart de volta. El mecanisme te un selector que fa que l’increment sigui positiu o negatiu. El mecanisme inclou peces Merkur, Metallus i Stokys, tot combinat amb meccano.

131208_11 131208_08

També ens ha portat una curiositat, un tornavís Meccano del  que el mánec de plástic es va fer malbé i el va canviar per un mánec de fusta d’una gúbia vella.

131208_01

L’Antoni Gual  esn ha portat un xassis per un model que te en projecte. En els models petits l’eix de pivot de la direcció queda molty lluny del punt de contacte de les rodes amb el terra, degut al gruix dels boixets. Fent servir un doble angle pivotat en dos cargols diferents, el boixet queda dins el mecanisme i l’eix de gir queda molt mes a prop d’on hauria de ser..

131208_10

Aixó ha estat tot, la propera reunió es el 22 de desembre…Us hi esperem-

One thought on “8 de desembre de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s