24 de Novembre de 2013

Avui ha començat la cosa una mica trista pero la gent ha anat arribant amb prous coses curioses.

En Gerard Salvadó ens ha portat un magnífic descapotable, del manual del nº 4 dels anys 60, que mes d’un dels presents havia fet de petit.

131124_07 131124_06

Tambe ens ha portat un  accessori de ferreteria per penjar coses del sostre, l’ anomenat ángel  o angelet. Ha descobert que la rosca dels accessoris antics es compatible amb la rosca  Witworth 5/32 del Meccano. Els moderns, es clar, ja no serveixen perque tenen rosca métrica. Ja podeu anar despenjant totes les lampares…

131124_11

L’Antonio Ruiz ens ha portat una joguina electrónica que ha reparat montant-hi motors i rodes meccano. Te un detector d’obstacles amb tres leds infrarrojos i motors de tracció independents a banda i banda, de manera que quan troba el cami lliure avança i quan detecta un obstacle gira sobre si mateix. Tot aixó ho aconseguía amb un parell de llaços de realimentació, res de microprocessador. Be, aixó era el que se suposava que havia de fer, pero hem comprovat que feia just el contrari: girava sobre si mateix quan tenia el cami lliure i carregava de cap contra els obstacles. Hem pogut solucionar el problema invertint la polaritat d’un dels motors.  Mira que som bons!

131124_10

Ens ha portat també unes peces de plastic estranyes gravades Meccano i amb uns encaixos que concideixen amb les femelles del joc. Ell les fa servir com a aïllants eléctrics. Gracies a les taules de l’Oscar Felgueiras les hem pogut identificar com a peça B728, de la serie Action Play.

131124_04

En Jordi Vallés ens ha portat els seus esbossos per tal d’automatitzar el procés de fer ocelletes i aliviar la cárrega de treball de moltes oficines. Els esbossos tenen ja una pila d’anys, i es que fer una maquina que manipuli el paper no es una tasca fàcil.

131124_13

També ens ha portat un pantógraf de maquina de dibuixar fet amb varilles. El suport del bolígraf es un suport de serra circular Meccano,  i per adaptar -hi els acoblaments a varilla   ha calgut fer-ne mes gran el diametre del forat .

131124_03

Fora del Meccano, ens ha portat com a curiositat un cargol dels que ADIF fa servir per subjectar les vies de tren a les travesses de fusta. Una bon troç de ferro!

131124_05

L’ Antoni Gual ha portat una demostració de quatre diferents solucions per quan cal una maneta amb una excentricitat menor d’un forat.  La imatge val mes que mil paraules.

131124_01

També ha portat el model que ha fet pel concurs de Nadal d’enguany de la llista de correu dels Spanners, que consisteix en fer un model que càpiga dins un cub de 9 x 9 x 9 forats. Ha aprofitat els cavallets que ja tenia fets i els ha muntat en un carrusel de la mida adequada. Aquesta versió, es clar, no es motoritzada.

131124_02

I aixó ha estat tot. La propera reunió es els 8 de desembre. No preveiem gaire assistencia perque es un pont.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s