27 d’ octubre de 2013

Aixó es el que ens ha portat la reunió d’avui.

L’ Antonio Ruiz ha estat  intercanviant amb altres socis acoblaments universals de diferents procedéncies, per tal d’obtenir-ne un conjunt homogeni per la transmisió del seu model de grua posadora de blocs. A la foto podeu veure la versió Metallus, no desmuntable, a la esquerra, i la versió Meccano a la dreta.

131027_1

En Jordi Vallés ens ha portat una llançadora de teler antic auténtica, de fusta, amb les seves puntes d’acer i el seu passafils de cerámica. Com a comparació ens ha portat la versió que va treure Meccano per als models de teler de la col.lecció Super-Models.

lanza

En Jordi ha portat també un mecanisme de creu de malta fet amb peces  modificades. Aquest mecanisme mou l’eix de sortida un quart de volta en un temps mol curt, i el manté inmóvil fins al seguent moviment. S’utilitza en els canvis d’eina dels torns automátics i els projectors cinematogràfics.

131027_3

En Gerard Salvadó ens ha portat un model de remolc amb plataforma basculant, que fa servir un vis-sens-fi i un pinyo  per moure la palanca que  aixeca la plataforma.

131027_4

Ens ha sorprés desapareixent durant una estona i tornant amb una caixa de cartró plena de Meccano de segona mà que acabava de comprar. Hi havía peces desde Meccano Poch dels 60 (verd i vermell), un número 7 francès dels 70 amb caixa, i  Metaling, amb plaques negres. Tot acompanyat d’ una colla de seus manuals. Tindrá feina per classificar-ho tot!

131027_7 131027_6 131027_2

Aixó ha estat tot, la propera reunió es el 10 de novembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s