13 d’octubre de 2013

A le reunió d’avui s’han vist aquestes novetats.

Pels coleccionistes, en Jordi Fabregat ha portat unes biguetes planes de 37 forats, amb el tipus de marca que la casa meccano feia als anys 30. Podeu trobar biguetes planes d’aquesta mida com a reproduccions,  pero Meccano mai les va fabricar, per el que suposem que es van treure de la linia de producció abans de ser estampades en angle.

IMG_2285

L’ Enric Olivella ha portat una de les seves reproduccions de caixes de peces abans de ser retallada i plegada. La selecció de paper i tinta les fa molt verídiques. L’Enric comença escanejant una capsa original, que normalment est’a bruta i tacada i netaja la imatge amb el Corel Draw abans d’imprimir-la.

IMG_2289

En Jaume Bosch ha trobat un joc de construcció metálic xines i ens n’ha portat les peces, llastima que la caixa no hi sigui. Aquests kits son per un sol model i costen per sota els 10€. Es llástima que la distancia entre forats sigui d’un centímetre i no de mitja polzada, aixó els fa incompatibles amb el Meccano. S’en poden trobar de diferents marques a algunes botigues xineses.

IMG_2291

En Sebastià Atserias  ens ha portat unes varilles meccano amb una ranura serrada per poder muntar-hi circlips normals de ferretería. Va fer servir la solució en un model de braç robótic que servia Coca-coles, fa uns anys.

IMG_2284_cr

També ens ha portat un motor pas a pas ja una mica antic, dels de sis fils. Aquests motors  son multipolars, s’alimentan a polsos i giren un angle fix a cada pols. Es fan servir per posicionar mecanismes amb precisió.  Podeu llegir l‘article d’en Sebastià que explica entre altres coses com comanar aquests motors desde una placa Arduino

IMG_2282

L’Antonio Ruiz ha portat uns cargols dels que dubtava, hem deduït que eren tots Meccano. A la foto, de esquerra a dreta un corró per rodament axial de reproducció (no Meccano), un cargol amb espatlla er junta universal (140 z) i un cargol de cap petit “set screw” (69) dels que anaven amb els boixets de les politges. Aquest ultim es útil en llocs on cal un cargol curt.

IMG_2290_cr

En Jordi Vallés ens ha portat un “engranatge quadrat” fet combinant rodes normals i cremalleres,  es una de les proves per una maquina de fer dibuixos quadrats.

IMG_2280

Hem pogut veure el robot Wall-E de tamany reduit que ha fet l’Antoni Gual, que fará joc amb els d’en Atserias a la propera exposició. Es dificil fer-lo mes petit!…

IMG_2281_cr

L’Antoni Gual ens portat també els seus cavallets, que ara es veuen acabats, pero el motor no es prou potent per fer-los girar si el cavallets pujen i baixen. Está intentant alleugerir-los fent servir varilles de plàstic per suportar els cavalls…A la foto, el tendal vist desde sota.

IMG_2288

La propera es el 27 d’octubre, no us la perdeu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s