8 de Setembre del 2013

Hola, ja ens tornem a reunir, despres de les vacances d’Agost!  Avui hem pogut veure alguns mecanismes interessants

L’Antonio Ruiz ha portat un mecanisme curiós amb dues creuetes que corren per dos canals perpendiculars. Es curios veure-ho girar. Aquest mecanisme, en gros es fa servir per  traçar el.lipses.

130908_03

Tambe hem pogut veure un tensor ajustable per cadenes de transmissió.  El cargol de la dreta permet d’ajustar la altura de la varilla tensora al llarg dels forats colissos.

130908_06

Ens ha portat tambe una reproducció de cilindre hidraulic, que funciona amb un mini-motor que incorpora reducció que fa girar una varilla roscada contra una femella. La base es una peça triangular plana 126a doblegada sobre si mateixa, i l’embol del pistó es un tub d’alumini.

130908_07

L’ Enric Olivella  ens comenta que ja fa uns anys va incorporar un auténtic pistó hidráulic de metacrilat a un model, pero en no dotar-lo de válvules de seguretat, el pistó va acabar rebentat al encallar-se una peça al mig d’una expo. Ens ha promés de portar el mecanisme.

Hem fotografiat la reparació que va fer l’Enric a les tanques de la bossa on portem el PC de la penya…tots nosaltres hem fet servir el Meccano algun cop per una reparació casolana!

130908_08

L’ Antoni Gual ens ha dut els seu model de cavallets amb motor de corda que continua evolucionant. Ha muntat les barres dels cavallets en una “aranya” que va sobre una articulació de cardán. En girar els cavallets una lleva única inclina en una direcció l’aranya, amb el que el cavallet d’una banda puja i l’oposat baixa.  Aquest mecanisme está dins la columna central, amb  el que el sostre de la atracció nomes porta el motor, per el que pot ser molt mes esvelt.

130908_04

Ens ha portat també un corbador de tires, fet amb els corrons que subministra el Sr Borrill de Skegness. Es fet segons el model classic. Permet de corbar tires amb un radi regular, i requereix molta menys habilitat i força que el clássic pal d’escombra. Per biguetes planes i peces par les que cal fer molta força, en Ruiz en te una versió motoritzada.

130908_02

En Jordi Vallés ha portat un dispositiu curiós publicat a Meccano Magazine, que manté una varilla vertical, encara que fem girar la roda que la suporta.

130908_01

Ens ha parlat dels models que li queden per fer, curiosament no ha fet mai un teler…i també te al cap una màquina de fer ocelletes de paper, que de ser possible, augmentaría molt la productivitat en algunes oficines.

Esperem que tot aixó us resulti tan interessant com a nosaltres, encara que per internet no podeu tocar els mecanismes amb les mans. Aixó es pot arreglar, veniu a la propera reunió que es el 22 de setembre!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s