28 d’abril de 2013

Avui es un dia plujós i fred, diuen que a Cervera ha nevat.

L’Antonio Ruiz ens ha portat un motor amb reducció fet amb un motor de cotxe de radio-control. Te les dimensions d’un motor de plaques laterals, un pel mes curt.

L’ Antonio recomana anar guardant totes les politjes acanalades de joguines velles. Quan cau a les nostres mans un motor interessant, es prova quina de les politjes encaixa a l’eix i s’hi enganxa amb Loctite.  Llavors per acoblar el motor a un model meccano es pot fer servir una “goma de pollastre” o una junta tórica de bon diámetre com a primera etapa de reducció, que ens fa a mes de fusible mecánic i ens protegeix el motor en cas de que el model s’encalli. Per completar el tema afegirem un altre suggeriment: per subjectar el motor al model son suficients un parell de brides de plástic per cables eléctrics dels que venen a la ferreteria.

130428_motor

En Sebastiá ha portat la seva taula móbil per al seu futur magatzem robotitzat, ja ha solucionat els problemes mecánics, nomes li manca afegir-hi el  mini-motor  i el detector óptic de fi de cursa.  Sembla que el projecte va amb empenta ja que el problema principal está solucionat: ha aconseguit ressucitar un PC vell que encara te el port Centronics que la placa d’interface  necessita.

130428_taula

També hem pogut fullejar un dels llibrets que edita amb la descripció dels seus models. En aquest cas ens ha portat el que tracta sobre l’ anterior magatzem robotitzat. Ja ens va portar anteriorment el que descrivia el model del  pou de petroli

130428_magat

En Vallés ha portat un mecanisme per maquina de dibuixar amb moviment sobre dos eixos perpendiculars, tipus plotter. Incorpora un mecanisme de boligraf de 3 colors, que mitjançant uns cables flexibles Bowden (de fre de bicicleta)  pot comanar el canvi de color.

130428_plot

Tambe ens ha portat una estrella de cinc puntes feta amb pinces per paper, inspirada en una de tantes webs sobre coses  per fer per no avorrir-se a la oficina…qui no te feina el gat pentina!

130428_estrella

L’Antoni Gual ha portat un mecanisme de trinquet miniaturitzat, fet amb clips de molla. Cal escollir els clips de molla de tamany adequat i fer servir acoblaments vells amb bastant de joc lateral perque la cosa funcioni…La idea es miniaturitzar la transmissió Constantinesco de la reunió anterior per tal de poder fer-la servir en models petits.

130428_unidir

Hem estat fullejant un cataleg de cebekit, amb interessants models no meccano. Hi ha motors Stirling, models que funcionens amb aigua i sal,  models amb energia solar o eólica, kits d’experimentació electrónica. Vegeu-ne la web per mes detalls

130428_cebekit

Aixó ha estat tot.  La propera reunió es el 12 de maig, us esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s