24 de març de 2013

En aquesta reunió el vostre informador va fer campana i va delegar les funcions de reporter a en Jordi Vallés. Es a través de les seves fotos i redactat que hem pogut muntar l’article.

Avui l’Enric Olivella ens ha sorprès amb un model no Meccano  una màquina de vapor real, feta per ell ja fa un temps a partir d’uns plànols i d’unes peces de fundició (casting) de la firma anglesa Stuart. Pesa uns dos kilos i fa un 25 cm de llarg. Es una llástima que no hagi pogut portar la caldera, ens hem quedat amb les ganes de veure-la funcionar. Sabiem que era un bon modelista, es una llástima que  últimament pot treballar poc.

Enric2

En Sebastià Atserias ha dut la plataforma automàtica porta-palets que va utilitzar en el magatzem robotitzat que va fer ja fa uns quants anys. El va portar per recollir suggerencies  sobre com el podria fer més petit sense perdre les prestacions actuals. Va recollir diverses opinions i sugerencies que podrá provar. En Sebastiá está intentant també recuperar la placa electrónica que va fer servir en aquells models, pero per desgrácia té un port Centronics, que els PC’s d’avui en dia ja no tenen…
Sebastia1
En Jordi Vallés ha dut un regulador centrífug acoblat a un antic motor de corda niquelat. El regulador duplica el que porten internament aquests motors, i permet d’experimentar amb ell. Hem pogut comprovar que la durada de la marxa del motor es de uns 12 minuts amb el regulador i 1.3 minuts sense.
Jordi1
L’Antonio Riuz está treballant a fons en el seu helicópter a l’extrem d’un braç giratori. El tamany del model  fa inviable portar-lo a les reunions dominicals. En’s n’ha portat un video perque ens poguessim fer una idea, ha causat molt bona impressió. Quan el model estigui acabat es podrá variar a distancia la velocitat del rotor i la inclinació de l’ aparell, de manera que s’en podrá controlar el vol.
Ens  ha ensenyat el  mecanisme de control d’inclinació amb cremallera que va emprar en una primera versió del helicopter.
Antonio3
Tambè ha portat un mecanisme reductor molt compacte de creació pròpia amb una barreja de engranatges de plàstic i llautó.
Antonio2
I aixó es tot per avui, la propera reunió será el diumenge 14 d’abril.

One thought on “24 de març de 2013

 1. Això del Blog és fantàstic.

  Ens permet de fer un seguiment precís del que es parla a les reunions de la Penya quan no hi podem assistir (que en el el meu cas és quasi mai) i d’una manera molt detallada.

  Gràcies a tots els qui hi aporteu ginys i demés muntatges.

  Moltes gràcies també als qui feu els articles (l’habitual i el “suplent”)

  I gracies també als qui hi assistiu sovint, encara que aparentment no hi aporteu material, perquè és ben evident que sense un mínim d’assistència ni que sigui per mirar, intercanviar parers i opinar la sessió dominical no es faria.

  La Roser diu que també ho subscriu

  Cordialment.

  Josep Maria Valeri

  Josep Maria Valeri

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s