24 de febrer de 2013

Avui era dia de junta general, hi han hagut poques novetats en la vessant técnica.

En Vallés ens ha portat la seva solució al problema de la plataforma articulada que va portar a la sessió anterior. Les tires d’el mig impedeixen que una placa giri respecte a l’altre, mentre que les varilles mantenen els quatre cantons de les plaques equidistants, i per tant paral.lels. N’ha fet una altra versió amb varilles, mes estética, podeu veure-la al seu album de fotos.

IMG_1873

També está experimentant amb diferents versions de pantógrafs per maquines de dibuixar, tots ells semblen prou versátils i de segur s’en podran treure dissenys interesants. Vegeu al seu album de fotos les maquines de dibuixar guillochés que va fer l’any passat, amb un pantógraf simple.

IMG_1872

L’ Antonio Ruiz ha trobat un parell d’engranatges en una màquina, que casualment tenen el pas Meccano. Els ha recuperat i els ha enganxat (Visca l’ Araldit!) a uns boixets Meccano. Aquest n’es el resultat.

IMG_1874

També ens ha comentat els problemes que li cal resoldre per al su model d’helicopter dirigit a distancia que volará a l’  extrem d’un braç giratori per on li arribará la corrent. Ja te solucionats els contactes lliscants per la alimentació i ara está experimentant amb motors lleugers de diferents procedencies. El problema es que el rotor de l’helicopter queda molt frenat par l’aire i els motors eléctrics es sobreescalfen. Ell preferiria no haver muntar una reducció per tal d’estalviar pes. Veurem com ho resol!

L’Artur Vila sovint ens ofereix peces fetes d’artesania, per poder enriquir els nostres models. Avui ens ha ofert uns rodaments de boles de tipus radial muntats en unes carcasses d’alumini, molt utils per a models pesants o que hagin de girar a molta velocitat.

IMG_1875

També ens ha portat un parell de corrons per al teler meccano. Per utilitzar-los cal posar-els hi una varilla i subjectarlós amb un collarí a cada extrem, les ranures radials son per que el cargol del collarí els arrossegui en el seu gir.

IMG_1876

També hem estat fullejant un catàleg de la casa alemanya Metallus, que es la empresa hereva de Märklin-Metall. Venen peces soltes per internet (en alemany o en anglès)  Tenen un catàleg molt complet de productes, amb  peces molt enginyoses i útils. Es compatible amb Meccano excepte les rosques que son métriques. Els engranatges son discs de Delrin que tu mateix et montes sobre els boixets, el Delrin fa que els engranatges de gran diametre necessitin discs de suport. Els colors  son menys llampants que els del Meccano, tirant a pastel. Tenen distribuïdors a Madrid i a Logronyo. La seva web es aquí

IMG_1877

I aixó ha estat tot, despres hem passat a celebrar la Junta.

La propera cita es el 10 de març, us esperem!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s