23 de desembre de 2012

En Sebastiá Atserias ens ha portat fotos de la ultima modificació que ha fet en el seu model de Pou Petrolier. L’hi vam fer notar que a la bomba de petroli li mancava el cap de cavall.  Aquesta peça guia la cadena que estira de l ‘émbol de la bomba per tal de que estigui sempre vertical, alineada amb l’émbol.  Ha dut també la informació que te recopilada  per poder fer una bomba de petroli “Nodding donkey” (ase que fa capçades) a escala mes gran.

231212capcavall

En Julia Azuara ha portat les fotos de detall d’un model que va fer el 2005,  una grua posadora de blocs amb peces Metallus. Podeu veure-les al seu album a la web.
231212_grua
En Jordi Vallés vol anar mes enllá de la máquina de fer mitja que está ara de moda als cercles meccaneros. Ens ha portat les peces básiques de dos projectes que te en curs. Per una part tenim les guies per una teixidora plana, per fer bufandes, i les d’ una de circular (la maquina de fer mitjons). La guia plana está feta amb biguetes Merkur (pas mètric d’1 cm) i guies amb peces estretes (11/32 de polzada) aixo dona el pas just per les agulles.

231212pinta

En la teixidora circular, ha corbat una tira de 22 forats, que juntament amb tires d’amplada normal dona l’espaiat just perque passin les agulles.

231212circu
En Gonzalo Ripoll, que passa els nadals amb el seu avi, ha estat retocant el Dragster que teniem exposat a la vitrina. Es un model fet fa anys per en Sebastiá Atserias amb el motor de corda circular francés nº 330 . Es curiós veure´l accelerar de forma realista amb les rodes del davant aixecant-se.

231212drag

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s